Loading

Čo je zlé s kúrením v mojom aute?

Čo je zlé s kúrením v mojom aute?

Chladnejšie dni sú na ceste, a tak je načase, aby ste sa uistili, že kúrenie vášho auta odčerpáva všetok horúci vzduch, ktorý potrebujete. Tu je to, čo robiť, ak…


Cez rieku a cez lesy to bolo nebezpečnejšie vtedy, keď autá mali mizerné bias-ply pneumatiky, pohon zadných kolies a obyčajné brzdy. Takže dnes večer sa cítite sebavedomo pri jazde domov cez niekoľko centimetrov čerstvo napadaného snehu po luxusnej dovolenkovej večeri. Vaše auto s predným náhonom má vynikajúce celoročné pneumatiky a ABS (protiblokovací systém bŕzd) – hoci kontrolka ABS svieti, odkedy ste pred hodinou prešli na bermu na konci príjazdovej cesty. To môže vysvetliť stratu kontroly nad riadením, keď spomaľujete v zákrute. Ako táto zákruta z kopca, vpravo… tam, keď okolo nej fúkate rovno, kolesá sa šmýkajú a riadenie je prudko vytočené proti dorazu.

ABS sa stal takmer štandardným vybavením väčšiny vozidiel. Senzory informujú počítač, keď sa koleso prestane otáčať, čo naznačuje – aspoň keď má vozidlo stále rýchlosť vpred – že brzdy prekonali dostupnú trakciu na danom kolese. Počítač potom nasmeruje hydraulický ventil, aby uvoľnil určitý tlak brzdovej kvapaliny na koleso, aby sa mohlo znova otáčať.

Tento proces sa opakuje mnohokrát za sekundu, kým sa vozidlo nezastaví alebo kým nezodvihnete nohu z brzdového pedála. Počítač ABS vykoná samočinný test pri zapnutí pri každom zapnutí zapaľovania. Ak zistí, že chýbajú údaje alebo hydraulické čerpadlo alebo ventil nereaguje, rozsvieti sa výstražná kontrolka ABS na prístrojovej doske.

Toprepas_admin

Kategórie

Archív noviniek

apríl 2022
Po Ut St Št Pi So Ne
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930